De Phillip Bloemendal Prijs stimuleert jong journalistiek presentatietalent in de media.

Uitreiking Philip Bloemendal Prijs op 10 december 2020

De Philip Bloemendal Prijs viert op donderdag 10 december 2020 zijn jubileum editie. De prijs wordt dan voor de tiende keer uitgereikt aan een jonge talentvolle journalistieke presentator in de media. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontvangt de winnaar een cheque ter waarde van 3.500 euro te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Saskia Houttuin bekroond tot grootste journalistieke presentatietalent

Hilversum, 13 december 2018 – De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, die vanmiddag voor de negende keer werd uitgereikt, is gewonnen door Saskia Houttuin. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving zij uit handen van cabaretier en woordkunstenaar Wim Daniëls, een cheque ter waarde van 3.500 euro te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Genomineerden Philip Bloemendal Prijs 2018 bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2018 zijn, in alfabetische volgorde, Sahil Amar Aïssa (De Wereld Draait Door- BNNVARA), Saskia Houttuin (RTL Nieuws) en Charlotte Nijs (Hart van Nederland- SBS6). Tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 13 december a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt. De presentatie is in handen van Eva Cleven, de winnares van 2016, en vindt plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Longlist kandidaten Philip Bloemendal Prijs 2018 bekend

Ook dit jaar staat er weer een groot aantal presentatietalenten op de longlist van de jury van de Philip Bloemendla Prijs. Op dinsdag 6 november aanstaande maakt de jury, onder voorzitterschap van Jan Westerhof, de drie genomineerden bekend. Op donderdag 13 december wordt tijdens een feestlijke bijeenkomst bij Beeld en Geluid de winnaar bekend gemaakt.

Lees meer »

Wim Daniëls

Wim Daniëls over Philip Bloemendal

Cabaretier Wim Daniëls neemt in dit theaterprogramma bij Beeld en Geluid het taalgevoel en de humor van Philip Bloemendal, dé stem van naoorlogs Nederland, onder de loep. Dit, in het kader van de 100ste geboortedag van Philip Bloemendal op 25 juni aanstaande.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Stageplaats Philip Bloemendal Prijs

Op donderdag 13 december 2018 wordt voor de negende keer de Philip Bloemendal Prijs uitgereikt. De Philip Bloemendal Prijs is de tweejaarlijkse prestigieuze stimuleringsprijs voor jonge talentvolle presentatoren van nieuws en actualiteitenprogramma’s.

Lees meer »

Taco Rijssemus

CEO IDTV Taco Rijssemus toegetreden tot bestuur Philip Bloemendal Prijs

Taco Rijssemus, CEO van IDTV, is toegetreden tot het bestuur van de Philip Bloemendal Prijs. De prijs, die tweejaarlijkse wordt toegekend aan een jonge talentvolle journalistieke presentator in de media, wordt op donderdag 13 december 2018 uitgereikt in Beeld en Geluid.

Lees meer »

Antoin Peeters

RTL4 nieuwslezer Antoin Peeters in jury Philip Bloemendal Prijs

De Philip Bloemendal Prijs, die tweejaarlijkse wordt toegekend aan een jonge talentvolle journalistieke presentator in de media, heeft een aantal wijzigingen in de jury en bestuur doorgevoerd. Zo is RTL nieuwslezer Antoin Peeters toegevoegd aan de jury. Jan Westerhof, voormalig directeur Radio NPO heeft als juryvoorzitter het stokje overgenomen van Frits (Ritmeester) Spits die vanaf dit jaar deel uitmaakt van het bestuur.

Lees meer »

Eva Cleven en burgemeester Pieter Broertjes

Eva Cleven wint Philip Bloemendal Prijs 2016

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, die vanmiddag voor de achtste keer werd uitgereikt, is gewonnen door FunX-presentatrice Eva Cleven. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving zij uit handen van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, een cheque ter waarde van 3.500 euro te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Mieke_Bloemendal draagt de documenten over aan Jan Muller

Gevonden documenten Philip Bloemendal naar Beeld en Geluid

Onlangs ontdekte Mieke Bloemendal (weduwe van Philip Bloemendal) in een archiefdoos documenten die te maken hebben met een groot en bijzonder project waaraan Philip Bloemendal gedurende een aantal jaren zijn medewerking verleende. Deze bijzondere documenten droeg Mieke Bloemendal onlangs over aan Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid).

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Genomineerden Philip Bloemendal Prijs 2016 bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2016 zijn, in alfabetische volgorde, Amber Brantsen (NOS), Eva Cleven (FunX) en Anita Sara Nederlof (RTV Utrecht).

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Kandidaten Philip Bloemendal Prijs 2016 bekend!

De kandidaten voor de Philip Bloemendal Prijs 2016 zijn bekend! Drieëntwintig jonge talentvolle presentatoren hebben zich aangemeld en dingen mee naar de prijs voor het beste journalistieke presentatietalent 2016.

Lees meer »

Arman en Frits

Aanmeldprocedure Philip Bloemendal Prijs 2016 van start

Op 1 september is de aanmeldprocedure voor de Philip Bloemendal Prijs 2016 gestart. Via deze site kan jong talent zich aanmelden, maar ook publieke en commerciële omroepen (lokaal, regionaal en nationaal) en online media kunnen journalistiek presentatietalent aanmelden.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Jury voor Philip Bloemendal Prijs 2016 bekend

Hilversum – Donderdag 8 december 2016 wordt de Philip Bloemendal Prijs voor de 8e keer uitgereikt bij Beeld en Geluid in Hilversum. Deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor jong journalistiek presentatietalent in de media, is in 2001 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de legendarische commentator van het Polygoon journaal Philip Bloemendal, die in 1999 overleed.

Lees meer »

Overdracht prijzen

Prijzen Polygoon-Journaal naar Beeld en Geluid

Naast het complete Polygoon-beeldarchief en het privé-archief van Philip Bloemendal zijn nu ook de prijzen die het Polygoon-journaal ooit won, overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Lees meer »

Beeld en Geluid zijkant

Samenwerking met Beeld en Geluid

Het Philip Bloemendal Fonds en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zijn een samenwerking aangegaan. Hiermee wordt het voortbestaan van de talentprijs voor jonge commentatoren en presentatoren in de media gegarandeerd.

Lees meer »