De Phillip Bloemendal Prijs stimuleert jong journalistiek presentatietalent in de media.

Stephan Komduur wint Philip Bloemendal Prijs voor grootste journalistieke presentatietalent van 2022

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren, die vandaag voor de elfde keer werd uitgereikt, is gewonnen door radiopresentator Stephan Komduur (BNNVARA). In Beeld & Geluid ontving hij tijdens een live NPO Radio 1 radio-uitzending, verzorgd door AVROTROS, een cheque ter waarde van 3.500 euro uit handen van Sosha Duysker, de winnares van 2020. Dit bedrag kan hij besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Merel Ek

Genomineerden Philip Bloemendal Prijs 2022 bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2022 zijn, in alfabetische volgorde: Merel Ek (Hart van Nederland, SBS6), Stephan Komduur (Vroeg! / De Nieuws BV BNNVARA) en Maxime de Vries (NOS Stories). De prijs wordt op donderdag 8 december voor de elfde keer uitgereikt tijdens een radio-uitzending, verzorgd door AVROTROS, tussen 19.00 en 20.00 uur live op NPO Radio 1. Roos Moggré presenteert de extra uitzending en het wordt vanuit Beeld & Geluid in Hilversum uitgezonden.

Lees meer »

Roos Moggré

Aanmeldprocedure 2022 van start

De aanmeldprocedure voor de Philip Bloemendal Prijs (PBP) 2022 is gestart. Van 20 juli tot en met 3 oktober kan jong, journalistiek presentatietalent zich opgeven of worden voorgedragen. De prijs wordt op donderdag 8 december uitgereikt bij Beeld & Geluid, tijdens een speciale AVROTROS-radiouitzending op NPO Radio 1 tussen 19.00 en 20.00 uur. De presentatie is in handen van Roos Moggré.

Lees meer »

AVROTROS

AVROTROS gaat samenwerking aan met Philip Bloemendal Prijs

AVROTROS gaat een samenwerking aan met de Philip Bloemendal Prijs en is hiermee de nieuwe mediapartner van de tweejaarlijkse prestigieuze stimuleringsprijs voor jonge, talentvolle presentatoren. Ook de Regionale Publieke Omroep, een kweekvijver voor jong presentatietalent, heeft zich verbonden aan de prijs. AVROTROS besteedt aandacht aan de prijs en de uitreiking daarvan op radio, die plaatsvindt op 8 december.

Lees meer »

Uitreiking Philip Bloemendal Prijs

Juryrapport Philip Bloemendal Prijs 2020

We hebben een rijke oogst bij de tiende editie van de Philip Bloemendal Prijs. Een hoog niveau met een recordaantal kandidaten, 28. Heel divers. Zowel wat betreft persoonlijke achtergrond en sekse, als wat betreft medium. Radio, televisie, online. Landelijk, regionaal en zelfs lokaal. Vanzelfsprekend met verschil in kwaliteit, maar zonder uitzondering professioneel, ambitieus, geëngageerd.

Lees meer »

Sosha Duysker wint Philip Bloemendal Prijs voor grootste journalistieke presentatietalent van 2020

Hilversum, 9 december 2020 – De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren, die vandaag voor de tiende keer werd uitgereikt, is gewonnen door Sosha Duysker. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving zij, live tijdens het NPO Radio 1 programma Stax en Toine, een cheque ter waarde van 3.500 euro uit handen van Mieke Bloemendal. Dit bedrag kan zij besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Uitreiking Philip Bloemendal Prijs live te volgen via NPO Radio 1

Op woensdag 9 december wordt de Philip Bloemendal Prijs 2020 live in het NPO Radio 1 programma Stax & Toine uitgereikt. Het radioprogramma wijdt zijn laatste uur, van 15:00 tot 16:00 uur, volledig aan de tiende uitreiking van de prijs en is ook online te volgen via https://www.nporadio1.nl/live.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs lanceert podcast met oud-winnaars

De Philip Bloemendal Prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. In aanloop naar deze jubileumeditie blikken oud-winnaars Brecht van Hulten, Lucella Carasso, Wouter Zwart, Sofie van den Enk, Luuk Ikink, Arman Avsaroglu en Saskia Houttuin terug op hun carrière in de speciale Philip Bloemendal Podcast. Van 30 november tot en met 8 december is dagelijks een andere winnaar te horen. De uitreiking van de Philip Bloemendal Prijs 2020 vindt op woensdag 9 december plaats bij Beeld en Geluid en is live te beluisteren via het NPO Radio 1 programma Stax en Toine.

Lees meer »

Genomineerden jubileumeditie Philip Bloemendal Prijs bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2020 zijn, in alfabetische volgorde: Ruben Leter (RTL Nieuws), Sid van der Linden (NOS radio) en Sosha Duysker (Klokhuis, NTR). De prijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt bij Beeld en Geluid op woensdag 9 december live in het NPO Radio 1 programma Stax & Toine.

Lees meer »

Evelien de Bruijn en Winfried Baijens versterken jury Philip Bloemendal Prijs

De jury van de Philip Bloemendal Prijs heeft twee nieuwe leden. Radio en televisie presentatrice Evelien de Bruijn en NOS presentator Winfried Baijens zullen mede bepalen wie het jonge journalistieke presentatietalent in de media van 2020 wordt. Op 9 december 2020 wordt de tweejaarlijkse prijs voor de tiende keer uitgereikt bij Beeld en Geluid. Tot en met 9 oktober kan jong, journalistiek presentatietalent zich opgeven of worden voorgedragen.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Aanmeldprocedure Philip Bloemendal Prijs 2020 van start 

De aanmeldprocedure voor de Philip Bloemendal Prijs 2020 is gestart. Van 1 juli tot en met 9 oktober kan jong, journalistiek presentatietalent uit de media zich opgeven of worden voorgedragen. De prijs viert dit jaar zijn jubileum want hij wordt op 10 december 2020 voor de tiende keer uitgereikt bij Beeld en Geluid.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Uitreiking Philip Bloemendal Prijs op 10 december 2020

De Philip Bloemendal Prijs viert op donderdag 10 december 2020 zijn jubileum editie. De prijs wordt dan voor de tiende keer uitgereikt aan een jonge talentvolle journalistieke presentator in de media. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontvangt de winnaar een cheque ter waarde van 3.500 euro te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Saskia Houttuin bekroond tot grootste journalistieke presentatietalent

Hilversum, 13 december 2018 – De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, die vanmiddag voor de negende keer werd uitgereikt, is gewonnen door Saskia Houttuin. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving zij uit handen van cabaretier en woordkunstenaar Wim Daniëls, een cheque ter waarde van 3.500 euro te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Genomineerden Philip Bloemendal Prijs 2018 bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2018 zijn, in alfabetische volgorde, Sahil Amar Aïssa (De Wereld Draait Door- BNNVARA), Saskia Houttuin (RTL Nieuws) en Charlotte Nijs (Hart van Nederland- SBS6). Tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 13 december a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt. De presentatie is in handen van Eva Cleven, de winnares van 2016, en vindt plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Longlist kandidaten Philip Bloemendal Prijs 2018 bekend

Ook dit jaar staat er weer een groot aantal presentatietalenten op de longlist van de jury van de Philip Bloemendla Prijs. Op dinsdag 6 november aanstaande maakt de jury, onder voorzitterschap van Jan Westerhof, de drie genomineerden bekend. Op donderdag 13 december wordt tijdens een feestlijke bijeenkomst bij Beeld en Geluid de winnaar bekend gemaakt.

Lees meer »

Wim Daniëls

Wim Daniëls over Philip Bloemendal

Cabaretier Wim Daniëls neemt in dit theaterprogramma bij Beeld en Geluid het taalgevoel en de humor van Philip Bloemendal, dé stem van naoorlogs Nederland, onder de loep. Dit, in het kader van de 100ste geboortedag van Philip Bloemendal op 25 juni aanstaande.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Stageplaats Philip Bloemendal Prijs

Op donderdag 13 december 2018 wordt voor de negende keer de Philip Bloemendal Prijs uitgereikt. De Philip Bloemendal Prijs is de tweejaarlijkse prestigieuze stimuleringsprijs voor jonge talentvolle presentatoren van nieuws en actualiteitenprogramma’s.

Lees meer »

Taco Rijssemus

CEO IDTV Taco Rijssemus toegetreden tot bestuur Philip Bloemendal Prijs

Taco Rijssemus, CEO van IDTV, is toegetreden tot het bestuur van de Philip Bloemendal Prijs. De prijs, die tweejaarlijkse wordt toegekend aan een jonge talentvolle journalistieke presentator in de media, wordt op donderdag 13 december 2018 uitgereikt in Beeld en Geluid.

Lees meer »

Antoin Peeters

RTL4 nieuwslezer Antoin Peeters in jury Philip Bloemendal Prijs

De Philip Bloemendal Prijs, die tweejaarlijkse wordt toegekend aan een jonge talentvolle journalistieke presentator in de media, heeft een aantal wijzigingen in de jury en bestuur doorgevoerd. Zo is RTL nieuwslezer Antoin Peeters toegevoegd aan de jury. Jan Westerhof, voormalig directeur Radio NPO heeft als juryvoorzitter het stokje overgenomen van Frits (Ritmeester) Spits die vanaf dit jaar deel uitmaakt van het bestuur.

Lees meer »

Eva Cleven en burgemeester Pieter Broertjes

Eva Cleven wint Philip Bloemendal Prijs 2016

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, die vanmiddag voor de achtste keer werd uitgereikt, is gewonnen door FunX-presentatrice Eva Cleven. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving zij uit handen van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, een cheque ter waarde van 3.500 euro te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Mieke_Bloemendal draagt de documenten over aan Jan Muller

Gevonden documenten Philip Bloemendal naar Beeld en Geluid

Onlangs ontdekte Mieke Bloemendal (weduwe van Philip Bloemendal) in een archiefdoos documenten die te maken hebben met een groot en bijzonder project waaraan Philip Bloemendal gedurende een aantal jaren zijn medewerking verleende. Deze bijzondere documenten droeg Mieke Bloemendal onlangs over aan Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid).

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Genomineerden Philip Bloemendal Prijs 2016 bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2016 zijn, in alfabetische volgorde, Amber Brantsen (NOS), Eva Cleven (FunX) en Anita Sara Nederlof (RTV Utrecht).

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Kandidaten Philip Bloemendal Prijs 2016 bekend!

De kandidaten voor de Philip Bloemendal Prijs 2016 zijn bekend! Drieëntwintig jonge talentvolle presentatoren hebben zich aangemeld en dingen mee naar de prijs voor het beste journalistieke presentatietalent 2016.

Lees meer »

Arman en Frits

Aanmeldprocedure Philip Bloemendal Prijs 2016 van start

Op 1 september is de aanmeldprocedure voor de Philip Bloemendal Prijs 2016 gestart. Via deze site kan jong talent zich aanmelden, maar ook publieke en commerciële omroepen (lokaal, regionaal en nationaal) en online media kunnen journalistiek presentatietalent aanmelden. Ook kijkers, luisteraars en jury kunnen kandidaten voordragen. Eén van de voorwaarden voor inschrijving is dat kandidaten op 31 december 2016 niet ouder zijn dan dertig jaar. Voor overige criteria zie het reglement op de site. De sluitingsdatum is 17 oktober.

Lees meer »

Philip Bloemendal Prijs

Jury voor Philip Bloemendal Prijs 2016 bekend

Hilversum – Donderdag 8 december 2016 wordt de Philip Bloemendal Prijs voor de 8e keer uitgereikt bij Beeld en Geluid in Hilversum. Deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor jong journalistiek presentatietalent in de media, is in 2001 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de legendarische commentator van het Polygoon journaal Philip Bloemendal, die in 1999 overleed.

Lees meer »

Overdracht prijzen

Prijzen Polygoon-Journaal naar Beeld en Geluid

Naast het complete Polygoon-beeldarchief en het privé-archief van Philip Bloemendal zijn nu ook de prijzen die het Polygoon-journaal ooit won, overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Lees meer »

Beeld en Geluid zijkant

Samenwerking met Beeld en Geluid

Het Philip Bloemendal Fonds en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zijn een samenwerking aangegaan. Hiermee wordt het voortbestaan van de talentprijs voor jonge commentatoren en presentatoren in de media gegarandeerd.

Lees meer »