De Phillip Bloemendal Prijs stimuleert jong journalistiek presentatietalent in de media.

Sosha Duysker

Hilversum, 9 december 2020 – De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren, die vandaag voor de tiende keer werd uitgereikt, is gewonnen door Sosha Duysker. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving zij, live tijdens het NPO Radio 1 programma Stax en Toine, een cheque ter waarde van 3.500 euro uit handen van Mieke Bloemendal. Dit bedrag kan zij besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Saskia Houttuin

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, die op 13 december 2018 voor de negen keer werd uitgereikt, is gewonnen door RTL-correspondent Saskia Houttuin. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving zij uit handen van cabaretier en woordkunstenaar Wim Daniëls een cheque ter waarde van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Eva Cleven

Eva Cleven

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, die vanmiddag voor de achtste keer werd uitgereikt, is gewonnen door FunX-presentatrice Eva Cleven. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving zij uit handen van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, een cheque ter waarde van 3.500 euro te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Arman Avsaroglu

Arman Avsaroglu

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, die vanmiddag voor de zevende keer werd uitgereikt, is gewonnen door NOS sportcommentator Arman Avsaroglu. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving hij uit handen van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, een cheque ter waarde van 3.500 euro te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Lees meer »

Luuk Ikink

Luuk Ikink

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren in de media, die vanmiddag voor de zesde keer werd uitgereikt, is gewonnen door Luuk Ikink, radiopresentator van BNN. Uit handen van Raoul Heertje ontving de winnaar in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid het bijbehorende glazen kunstwerk, de ‘Speech Trumpet’, en een bedrag van 3.500 euro, dat besteed moet worden aan een opleidingstraject binnen het vakgebied.

Lees meer »

Ajouad El-Miloudi

Ajouad El-Miloudi

Ajouad El-Miloudi (23) is de winnaar van de Philip Bloemendal Prijs 2010 voor jonge talentvolle presentatoren van journalistieke programma’s in de media.

Lees meer »

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk (28) is de winnaar van de Philip Bloemendal Prijs 2008 voor jonge talentvolle presentatoren van nieuwsprogramma’s in de media. In Hilversum kreeg zij op 11 december, uit handen van voetbalcoach Guus Hiddink, een glazen kunstwerk en de cheque van 3500 euro.

Lees meer »

Wouter Zwart

Wouter Zwart

In Hilversum is op 7 december 2006 door schrijver/columnist Jan Mulder de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle presentatoren uitgereikt aan Wouter Zwart. De 29-jarige Zwart is NOS correspondent (tv, radio en internet) in China.

Lees meer »

Lucella Carasso

Lucella Carasso

Voormalig minister-president Wim Kok heeft de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle presentatoren op radio of televisie uitgereikt aan Lucella Carasso (32). De presentator en politiek verslaggever bij Radio 1 van de NOS kreeg de prijs op 30 november 2004 in Hilversum.

Lees meer »

Brecht van Hulten

Brecht van Hulten

Op 19 november 2002, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hilversum, heeft Mr. Pieter van Vollenhoven de eerste Philip Bloemendal Prijs uitgereikt aan Brecht van Hulten.

Lees meer »